Weergaven: 1

14 september 2020

Persbericht: Verhuizing van Noorderlicht naar Molenweid in volle gang

​Woonzorggroep Samen verhuist deze week alle bewoners van Noorderlicht te Hippolytushoef naar de tijdelijke locatie Molenweid te Wieringerwaard. Bewoners zullen hier verblijven tot medio 2022. Het huidige Noorderlicht maakt plaats voor twee nieuwe locaties met elk 32 appartementen. In de nieuwbouw komen ruim opgezette appartementen. Ook zijn er op diverse plekken in de nieuwbouw zogenaamde buurtkamers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor allerlei sociale activiteiten.

“Een bijzondere mijlpaal en toch ook een emotioneel moment”, aldus Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur. “Samen met de bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers beleefden we prachtige momenten in het Noorderlicht dat we al ruim dertig jaar zo kennen. We nemen afscheid van dit pand, waar zich zoveel waardevolle momenten hebben afgespeeld en waar velen al jaren wonen.

Begin oktober starten we met de sloop, waarna Noorderlicht plaats gaat maken voor de nieuwbouw van twee vrijstaande locaties. Twee gebouwen die volledig toegerust zijn om de ouderen van Wieringen voor de komende dertig jaar op een passende wijze te kunnen ondersteunen. Alles met als doel om de toekomstige ouderen van Wieringen de zorg te kunnen blijven bieden in hun eigen vertrouwde omgeving.

Deze week kenmerkt een lange periode aan voorbereidingen. We zijn ontzettend blij dat we nu op verantwoorde wijze kunnen verhuizen naar Molenweid. We zijn met name alle bewoners, mantelzorgers, medewerkers en andere betrokkenen van Noorderlicht dankbaar voor hun flexibiliteit. Door de coronacrisis hebben we de verhuizing uit moeten stellen hetgeen veel vraagt van iedereen. Ondanks deze lastige omstandigheden hebben mantelzorgers volop geholpen met voorbereiden door bijvoorbeeld de persoonlijke eigendommen van hun naaste alvast in te pakken. Uiteraard zorgen we dat de verhuizing volgens de corona richtlijnen van het RIVM verloopt. Zo houden we 1,5 meter afstand en komen de bewoners en familieleden pas in hun nieuwe kamer of appartement op het moment dat de verhuizers weg zijn.“

Tevreden klanten vertellen

Logo Mondial De Graaf Verhuizingen © 2024 Mondial de Graaf verhuizingen bv. Alle rechten voorbehouden.