Het geheim van een zorgeloze, plezierige verhuizing

Het geheim van een zorgeloze, plezierige verhuizing zit in de voorbereiding. De beste tip die wij u kunnen geven is om vooraf duidelijk aan te geven hoeveel tijd, energie en budget u beschikbaar heeft. Onze verhuisadviseur bespreekt dan graag met u wat u zelf kunt doen en wat Mondial De Graaf Verhuizingen voor u kan verzorgen. 

Het geheim van een zorgeloze, plezierige verhuizing

Voor de verhuizing

Het begint met een taxatiebezoek

Voordat u gaat verhuizen inventariseren wij voor u wat er nodig is voor het verhuizen van uw volledige inboedel, het transporteren van enkele zware meubelstukken, of ieder voor u op maat gemaakt pakket. Onze verhuisadviseur komt bij u thuis om uw wensen door te spreken en een vrijblijvend prijsvoorstel voor uw verhuizing te maken, dat past bij de hoeveelheid tijd en het budget dat u beschikbaar heeft. Samen met u maakt hij een ronde door uw woning. Hij taxeert het volume dat verhuisd moet worden en telt het aantal dozen dat nodig is om uw spullen zorgvuldig in te pakken. In het bijzonder let de verhuisadviseur op (meubel)stukken die extra aandacht nodig hebben. Een paar dagen later ontvangt u een duidelijk voorstel met prijs en planning. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

De gezinssituatie

Het is niet nodig uw privéleven te bespreken met de verhuisadviseur. Verhuizen is voor ons een zaak van vertrouwen. Als er eventuele bijzondere omstandigheden zijn, waar onze verhuizers rekening mee zullen houden, dan horen we dat graag van u. 

Stel ons u vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Adviesaanvraag

De bereikbaarheid van de oude en de nieuwe woning

De bereikbaarheid van de oude en de nieuwe woning

De bereikbaarheid en het woningtype op uw oude en nieuwe adres zijn mede bepalend voor het aantal verhuizers en het materieel dat wij inzetten. Wellicht is er speciaal materieel nodig bij het laden en/of lossen op een etage. Hiervoor is het handig dat u foto’s van de nieuwe woning beschikbaar heeft tijdens het taxatiebezoek. Als dat van toepassing is, kunnen wij voor u ook de aanvraag verzorgen van parkeervergunningen en -ontheffingen op beide adressen. Is de bestemming lastig te vinden? Dan is het voor ons handig als u de coördinaten van het nieuwe adres of een kaart waarop de locatie is aangegeven, bij de hand heeft tijdens het gesprek met onze verhuisadviseur.

TIP!

Het is verstandig om tijdig voldoende parkeerruimte te reserveren bij uw huidige en nieuwe woning. Een verhuiswagen neemt ongeveer de ruimte van drie personenauto’s in.

Verhuisdozen, tape & inpakpapier

Een aantal weken voor de grote dag krijgt u van ons genoeg verhuisdozen en boekendozen in bruikleen. Deze zijn stevig en makkelijk in elkaar te vouwen. Deze verhuisdozen zitten inbegrepen bij uw verhuizing. Daarnaast beschikken wij over garderobeboxen waarin uw kleding hangend en kreukvrij wordt verhuisd. Uiteraard leveren wij u ook voldoende inpakpapier, zodat u goed voorbereid aan de slag kunt met inpakken. Ons inpakpapier voor glas- en aardewerk zorgt dat uw servies schoon en fris blijft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het gebruik van krantenpapier. Om uw (meubel)stukken te beschermen tijdens de verhuizing, maken onze verhuizers ruimschoots gebruik van verschillende beschermingsmiddelen zoals verhuisdekens. Uw kwetsbare spullen die extra aandacht nodig hebben, omwikkelen wij met noppenfolie. De luchtkussentjes daarin zorgen voor optimale bescherming. Natuurlijk kunt u het inpakken van de verhuisdozen ook met een gerust hart aan ons overlaten. De keuze is geheel aan u. Wij verhuizen op de manier die u het prettigst vindt.

Tijdens de verhuisdag

De verhuizers van Mondial De Graaf Verhuizingen

De verhuisdag vraagt specialistische mensen en materialen. Onze verhuizers zijn goed opgeleid om met verhuisvoorzieningen en materialen te werken. Al onze verhuizers hebben vakopleidingen gevolgd tot bijvoorbeeld assistent verhuizer, verhuizer, voorman verhuizer en chauffeur. Een aantal van onze verhuizers heeft specialistische kennis als Handyman, art-handler of zorgverhuizer.

Handyman – afhalen en ophangen van lampen en klokken

Bent u een handige klusser of heeft u twee linkerhanden? Het afhalen en ophangen van lampen en klokken is typisch een klus voor onze goed opgeleide Handyman. Hij beschikt over professioneel gereedschap en kan dit soort werkzaamheden vakkundig en zelfstandig voor u uitvoeren. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het loskoppelen en op het nieuwe adres weer aansluiten van de wasmachine, droger, televisie en geluidsapparatuur. Ook het demonteren en monteren van wandkasten, schappen en boekenrekken is een vertrouwde extra dienst. Zelfs het demonteren en weer ophangen van gordijnrails, rolgordijnen, lamellen en andere raamdecoratie behoort tot de mogelijkheden. Dat is pas zorgeloos verhuizen!

Kostbare schilderijen en kunst verhuizen

Kwetsbare en onvervangbare spullen, kostbare kunst en waardevolle schilderijen laat u niet door iedereen verhuizen. Onze speciaal opgeleide verhuizers beschikken over een ruim assortiment aan speciale verpakkingsmaterialen en weten precies hoe uw verschillende kostbaarheden het best verpakt en getransporteerd kunnen worden.

Uw vleugel of piano vervoeren 

Vakmanschap is een vereiste om uw vleugel, piano of pianola veilig te vervoeren. Mondial De Graaf Verhuizingen vervoert regelmatig kwetsbare en kostbare muziekinstrumenten. Onze verhuizers zijn hiervoor opgeleid en gebruiken daarvoor gespecialiseerd materieel. Voor uw vleugel hebben wij zelfs een speciaal ontwikkelde ‘vleugelplank’. Ook beschikken wij over een vrachtauto met laadkraan.

Kostbare schilderijen en kunst verhuizen

Verplaatsen van grote en zware meubelstukken

Bij de verhuizing worden ook grote en zware (meubel)stukken vervoerd. Om beschadigingen aan de inboedel te voorkomen hebben wij voorzieningen op maat beschikbaar, waaronder steekwagens, rolcontainers, pompwagens en rolplateaus. Voor zeer zware spullen, zoals kluizen, zijn speciale kluizenheffers beschikbaar. Om uw (meubel)stukken te beschermen tijdens de verhuizing maken onze verhuizers veelvuldig gebruik van beschermingsmiddelen. Zo worden bijvoorbeeld verhuisdekens en sealfolie  gebruikt. Noppenfolie wikkelen wij om de kwetsbare spullen, die zodoende door luchtkussentjes worden beschermd.

Wagenpark met specialistische verhuiswagens

Wij hebben een uitgebreid wagenpark met verhuiswagens voor iedere situatie. Voor elk object hebben wij een oplossing. Al onze verhuiswagens zijn bijvoorbeeld voorzien van speciale boxen voor het vervoer van gevoelige apparatuur, zoals uw computer, flatscreen televisie, gameconsole en audioapparatuur. Onze verhuiswagens zijn voorzien van luchtvering. Dit zorgt ervoor dat uw inboedel schokvrij wordt vervoerd. Dit geeft een extra veilig gevoel. 

Laad- en loskraan

Een van onze vrachtwagens is uitgerust met een laad- en loskraan. Deze auto zetten we in voor bijvoorbeeld het hijsen van piano’s, kluizen, zware plantenbakken en/of grote speeltoestellen.

Verhuisliften

Verhuist u vanuit of naar een hoger gelegen appartement of etage? Geen probleem. Dan gebruiken we gewoon een verhuislift, als de situatie ter plaatse en het weer dat toelaten. Lukt dat niet, dan gebruiken we de in het pand aanwezige lift. Uiteraard zorgen onze verhuizers ervoor dat de overige bewoners van het complex hier nauwelijks overlast van hebben en dat de lift na afloop van de verhuisdag er weer netjes uitziet.

Bezemschoon opleveren van uw oude huis

De verhuisdag gaat vaak sneller voorbij dan u denkt. Heeft u geen tijd om uw oude woning schoon te maken? Wij kunnen uw woning achterlaten, zoals u overeengekomen bent met de nieuwe eigenaar of woningcorporatie. We zorgen dat de woning bezemschoon is. Overtollig meubilair voeren we af en vloerbedekking wordt verwijderd. Zo kunt u de sleutels van uw oude adres zorgeloos overdragen.

Speciale verhuisverzekering

Mondial De Graaf Verhuizingen is een Erkende Verhuizer en werkt volgens de Algemene Voorwaarden voor Verhuizingen (AVVV) en de Algemene Voorwaarden voor Bewaarneming Verhuisgoederen (AVBV). Deze voorwaarden zijn opgesteld door de Consumentenbond en de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Wanneer u binnen de Benelux verhuist, ontvangt u een Garantiecertificaat. Dit certificaat biedt u de garanties dat:

1. Uw inboedel verzekerd is tot een waarde van € 100.000,-. Vanwege bewezen vakmanschap valt De Graaf Verhuizingen in de laagste categorie van het eigen risico.

2. Uw inboedel de eerste 30 dagen van de opslagperiode verzekerd is.

3. Uw verhuizing altijd wordt uitgevoerd door een andere Erkende Verhuizer, in geval van faillissement of surseance van de gecontracteerde verhuizer. Uw eventuele aanbetaling is in dat geval eveneens door de Organisatie voor Erkende Verhuizers gegarandeerd.

Verhuist u buiten Nederland en zelfs ‘overzee’, dan zijn de Fenex voorwaarden aanvullend van toepassing en wordt er een specifieke overzee Allrisk verzekering afgesloten.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte

Wilt u uw verhuizing laten verzorgen door het meest betrouwbare verhuisbedrijf in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal?

Bel ons dan nu voor een vrijblijvende afspraak op 072 – 564 16 25 of stuur een e-mail middels de onderstaande formulieren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel ons u vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Adviesaanvraag

Bel me terug

Wij staan u graag telefonisch te woord voor al uw vragen!

Containeropslag Bedrijven

Tevreden klanten vertellen

Logo Mondial De Graaf Verhuizingen © 2024 Mondial de Graaf verhuizingen bv. Alle rechten voorbehouden.