Historie

In 1929 is Piet de Graaf begonnen met een bodedienst tussen Oudkarspel en Alkmaar. Vervolgens heeft zijn zoon Ate het bedrijf met zijn vrouw Esther overgenomen. De werkzaamheden werden in het begin vanuit het woonhuis met garage aan het Noordeinde te Sint Pancras uitgevoerd. Na enige tijd besloot Ate zich volledig te richten op het verhuisbedrijf en werd de bodedienst verkocht.

Doordat het bedrijf groeide en er behoefte was aan opslagruimte, werd het pand met garage aan de Benedenweg in Sint Pancras gekocht. In die tijd bestonden er nog geen verhuisdozen; alles werd toentertijd ingepakt in houten kisten welke zelf getimmerd werden. Wanneer klanten in een flat woonden, of in een bovenwoning, dan werd er nog gehesen met touw en blok. Kortom, zware fysieke arbeid.

Een van de eerste internationale verhuizingen die werd uitgevoerd was die van Dr. Destree, de markante dorpsdokter van Sint Pancras, die verhuisde naar Frankrijk. Er zijn nog vele internationale verhuizingen gevolg; tot op de dag van vandaag vinden deze plaats.

In 1971 deed Cees de Graaf, zoon van Ate en Esther, als 15-jarige zijn intrede in het verhuisbedrijf. Een aantal jaar later volgde ook zoon, Joop de Graaf. Eind jaren ’70 werd verhuisbedrijf “Besanger” in Hoorn overgenomen. Cees verhuisde toen samen met zijn vrouw Carina naar Hoorn om daar de grondslag te leggen voor “De Graaf Verhuizingen Hoorn”. In 1985 namen Joop en zijn vrouw Luciënne het stokje in Hoorn over en gingen daar ook wonen. Ate en Esther betrokken de voormalige woning van Joop en Luciënne en deden een stapje terug binnen het bedrijf. Cees en zijn vrouw Carina betrokken de bedrijfswoning aan de Benedenweg in Sint Pancras.

Eind jaren ’80 werd het volgende verhuisbedrijf overgenomen: “Van Koningsbruggen Verhuizingen”, dat was gevestigd in Den Helder. Een van de redenen van deze overname was dat zoon Siem de Graaf zijn intreden deed in het verhuisbedrijf. Helaas heeft dit niet lang mogen duren; slechts enkele jaren later is Siem de Graaf helaas op veel te jonge leeftijd komen te overlijden.

In een bewogen periode werd begin jaren ’90 het bedrijfspand aan de Berenkoog, op industrieterrein Beverkoog, gebouwd. Na de oplevering verhuisde het familiebedrijf van Sint Pancras naar Alkmaar. Een modern bedrijfspand met kantoren, een kantine, een grote opslagloods en ruime parkeervoorzieningen op eigen terrein. Vanaf dat moment verdween de losse opslag en werd de opslag in kisten, met behulp van een heftruck, 3 hoog gestapeld. De vraag naar opslagruimte nam vervolgens zo snel toe, dat de extra grond achter het pand ook bebouwd werd, waardoor de opslacapaciteit werd verdubbeld.

Halverwege de jaren ’90 werd “Plomper & Zoon Verhuizingen” uit Bergen overgenomen. Eveneens een familiebedrijf met een mooie historie en een vergelijkbare bedrijfscultuur,  waarmee al jaren zeer prettig samengewerkt werd. Eind jaren ’90 werd vervolgens verhuisbedrijf “De Graaff” (met dubbel ‘f’) uit Heiloo overgenomen. Voorheen leidde de naam van beide bedrijven nog wel een tot verwarring in de regio Alkmaar. Na de overname was daarvan geen sprake meer.

In 2008 werden de opslagcontainers in gebruik genomen; veelzijdige containers voor zowel intern als extern gebruik. Voor het vervoer van deze containers werd een speciale auto aangeschaft, voorzien van een 40-tons laadkraan. Daardoor konden ook verhuizingen van machines en overige zware voorwerpen voortaan in eigen beheer worden uitgevoerd.

Het 80-jarig bestaan van het bedrijf was een feit in 2009. Door een tomeloze inzet van een ieder, is deze prachtige mijlpaal behaald. Een modern bedrijf, uitgerust met modern materiaal, waarbij verhuizingen en overige werkzaamheden worden uitgevoerd met gemotiveerd en gespecialiseerde medewerkers. De mooie taak om het prachtige familiebedrijf voort te zetten, is sinds 2014 aan Jacco Scholten en Alexander Kleijn.

Welverdiend is Cees de Graaf gaan genieten van andere mooie dingen in het leven. Joop is nog steeds werkzaam in het bedrijf, maar zal over niet al te lange tijd, eveneens welverdiend,  het voorbeeld van Cees gaan volgen. Met Jacco Scholten en Alexander Kleijn is een nieuw tijdperk aangebroken in het familiebedrijf, waarbij wordt meegegaan met de huidige tijd en wordt geanticipeerd op de toekomst. Het vizier is gericht op het behalen van de volgende mijlpaal; het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf!.

 

Een bedrijf meegegaan met de tijd en klaar voor de toekomst!

 

Tevreden klanten vertellen

Logo Mondial De Graaf Verhuizingen © 2021 Mondial de Graaf verhuizingen bv. Alle rechten voorbehouden.