Weergaven: 0

Mike de Haan erkend zorgverhuizer
Verhuizer van Mondial de Graaf Verhuizingen behaalt certificaat zorgverhuizer.

Hoe geef je als verhuizer de verhuizende cliënt de aandacht waar zij om vragen zonder dat de kwaliteit van de verhuizing in het geding komt?
Bij verhuizingen in de zorgsector komt het vaak voor dat cliënten hierbij aanwezig zijn. Verhuizen is voor “gewone” mensen al een spannende gebeurtenis.
Het is dan ook niet vreemd dat ouderen, verstandelijk gehandicapten en mensen met een psychose om extra aandacht vragen tijdens zo’n prikkelende gebeurtenis.

Tijdens de opleidingsdag in Van der Valk Hotel Leusden bracht docent Margreet Zetsma, Mike – samen met twaalf vakgenoten uit heel Nederland – specialistische kennis bij over de zorgsector en het gedrag van zorgcliënten. In de middaguren brachten de verhuizers het geleerde in de praktijk.
Actrice Annemarie Hoenderdos speelde, in samenwerking met de verhuizers op enerverende wijze concrete situaties uit de zorg na.
Na afloop ontving de verhuizer uit Alkmaar uit handen van Tom Stuij het certificaat Zorgverhuizer. Mike behoort tot de eerste lichting zorgverhuizers van Nederland. John Burger, Donny Burger en Wesley Hemmers, eveneens verhuizers bij Mondial de Graaf Verhuizingen, haalden al eerder het certificaat Zorgverhuizer.Doel van de opleiding is dat verhuizers tijdens het verhuizen kunnen inspelen op de mogelijkheden die er zijn, zodat er geen verstoring plaatsvindt van de dagelijkse routine van medewerkers en cliënten. De zorgsector is enthousiast over de opleiding die in februari van 2009 is gelanceerd.


Als eerste verhuisorganisatie in Nederland heeft Mondial Movers, in samenwerking met het Horizon College, een erkende vakopleiding ontwikkeld waar verhuizers het gedrag van zorgcliënten bestuderen. De jarenlange ervaring met zorgverhuizingen wordt door de opleiding Zorgverhuizer – een gezamenlijk initiatief van Unit De Zorg, de speciale afdeling voor zorgverhuizingen binnen Mondial Movers, en het ROC Horizon College – nog meer uitgebuit.
Door de vergrijzing en wettelijke regelgeving krijgen verhuizers in toenemende mate te maken met cliënten en bewoners van zorginstellingen.

Mike de Haan mag zich zorgverhuizer noemen,
hij ontving 29 juni jl. het certificaat Zorgverhuizer.

Bijgaand een foto van de uitreiking VLNR: Annemarie Hoenderdos (acteur), Margreet Zetsma (docent ROC Horizon College), Mike de Haan en Tom Stuij (directeur Mondial Movers)

Tevreden klanten vertellen

Logo Mondial De Graaf Verhuizingen © 2024 Mondial de Graaf verhuizingen bv. Alle rechten voorbehouden.